Propoliszos krémméz (280g)

Propoliszos Krémméz

mézkülönlegesség

Alapja a napraforgó krémméz, melyhez propoliszt keverünk, kellemes ízt kapva, mely nagyon hasznos immunerősítő hatással rendelkezik.

A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Éppen ezért fantasztikusan hat az emberi szervezetet megtámadó vírusok és káros baktériumok ellen is!

Az egyik legerősebb antibiotikum mely fellelhető a természetben! Nem véletlenül alkalmazza számos termékgyártó.

Több mint 300 alkotóelemből áll, olyanok is megtalálhatóak benne, amik másban nem, vagy csak jóval kevesebb mennyiségben.

Többek között számos vitamin, ásványi elem, aminosav, illóolajat tartalmaz.

Amit érdemes tudni a napraforgó krémmézről:

A többi mézhez hasonlóan ő is általános immunrendszer erősítő hatással bír, azonban kevesen tudják, hogy számos más dologra is pozitívan hat:

Jótékonyan hat a vesére, szívre, tüdőre, belekre és a gyomorra is, ami főleg magas ásványi anyag és E vitamin tartalmának köszönhető. Különlegessége a kiemelkedően magas flavonoid-tartalma. Más mézekhez képest akár háromszor több kvercetint tartalmaz, valamint olyan, más mézekben nem vagy alig megtalálható vegyületeket, mint a pinocembrin és a naringenin. Ezen bioaktív komponensek erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, értágító és érfal-erősítő valamint szervezeterősítő hatással bírnak.

Lázcsillapító hatása van. Fertőtlenítő, vizelethajtó, görcsoldó. Segít csökkenteni a koleszterint.

Azonban kifejezetten savas kémhatású (pH 3.6-4.5), ezért gyomorsav-túltengésben szenvedőknek fogyasztása nem, vagy csak mértékkel ajánlott. 

Krémméz: Egy speciális krémesítő gépbe kerül a méz, mely hosszú ideig (3-4 hétig) keveri kisebb megszakításokkal. Így összetöri a kristályosodó szemcséket, ezzel krémes állagot adva a méznek, mely meg is tartja ezt az állagát! (A keverés miatt minimálisan habosodhat, de ez semmiképp nem befolyásolja a tartósságát!)


1 500 Ft