Levendulás Akácméz (500g)

Levendulás Akácméz

Mézkülönlegesség

Hogyan készül a levendulás mézkülönlegességünk?

Úgynevezett "levendula ágyon" van az akácméz. Nagyjából egy HÓNAPIG tart ez a folyamat, míg kellőképpen kiszívja belőle azt a csodálatos aromát! Azután nagyon sűrű szűrőn folyatjuk át, így teljesen ki tudjuk szedni belőle a virág darabokat, hogy megkapd a tiszta de mégis isteni finom levendulás akácmézet!

Fogyaszthatod vajas kaláccsal, gofrira vagy palacsintára csorgatva, de akár teába, nyáron citromos vízbe keverve is.

Amit érdemes tudni az akácméz jótékony hatásairól:

Hazánk egyik legkeresettebb és legnépszerűbb méze. Közkedvelt zamatos íze, selymes állaga, és nem utolsó sorban számos jótékony hatása miatt.

Az akácméz remekül enyhíti a köhögést, továbbá erős, általános fertőtlenítő és méregtelenítő hatást is gyakorol a szervezetre.

Íze rendkívül lágy, harmonikus és kevésbé savas, illata diszkréten idézi az akácvirágot, ezért nem nyomja el az ételek és italok saját ízét. Kémiai összetételének legfontosabb jellemzője a magas fruktóz- (gyümölcscukor) és alacsony glükóz- (szőlőcukor) tartalom. Ennek a cukoraránynak köszönhetően kristályosodási hajlama rendkívül alacsony; megfelelő tisztaság esetén akár évekig folyékony maradhat.

Alacsony pollentartalma miatt gyakran azok is fogyaszthatják, akik más mézekre érzékenyek. 

Az akácméz kalcium- és vastartalma említésre méltó. A népgyógyászat és a termelői ajánlások egyaránt kiemelik köhögéscsillapító, fertőtlenítő és immunerősítő hatását. Egy 2019-es magyar klinikai vizsgálat tudományosan is alátámasztotta, hogy napi egy kanál akácméz esti fogyasztása 37%-kal csökkentette a gyermekeknél a száraz köhögési rohamok számát. 

Enyhe lúgosító hatása révén a gyomorsav-túltengés és a reflux tüneteinek enyhítésére is széles körben alkalmazzák. Emellett méregtelenítő és májregeneráló tulajdonságokat is tulajdonítanak neki.

2014 óta HUNGARIKUM

2 700 Ft